Pulled Pork Recepies
These notes are all my ''trials'' of making pulled pork. Usually I do not log my kitchen work, but I made an exception with this (and I can get away with it since I am a nerdy engineer). :P
Currently they are in Swedish (for the most part), and if I take time to translate it I will keep the metric units. ;)
The base receipe
I mix all ingredients together to a barbeque sauce and then let the meat cook in it. I then reduce the sauce while the meat is resting. Sometimes I marinate the meat in the sauce during the night; I have not tasted any difference but it is convenient to have everything ready for the pot if I start out early in the morning.
2015-07-25
Lilla grytan; näst nedersta valsen.
Förvärmd ugn till 300 grader.
80 grader: 12:25-20:40
Köttemperatur precis 80 grader.
Vila: 20:40-21:10
1072 g fläskkarré, benfri.
- 6 cl bourbon
- 6 cl limejuice
- 1 dl avokadoolja
- 1,5 dl kallt vatten
- 0,5 dl tomatpuré
- 2 msk rårörsocker
- 1 msk paprikapulver
- 1 msk vitlökspulver
- 1 msk chipotlepulver
- 1 msk cayennepeppar
- 1 msk anchochilipulver
- 2 msk kakao
- 1,5 msk örtsalt
- 0,5 msk oyster-sås
- 1 tsk lökpulver
- 50 varv svart- och vitpeppar
- 10 rejäla skvättar tabasco
Comment: Hot, but not too hot and with a taste of chili. More cocoa would have been nice, because we could not detect that taste. Too much oil, 0,5 dl per kg of meat is probably a good rule of thumb.
2015-02-20
Stora grytan; näst nedersta valsen.
Förvärmd ugn till 150 grader.
80 grader: 22:55-10:55
Köttemperatur precis 80 grader.
Vila: 10:55-10:25
1774 g picnicbog.
- 167 g jordnötssmör
- 1 rejäl riktig msk honung
- 0,5 dl Maker's Mark
- 0,5 dl olivolja
- 1 dl tomatpuré
- 1 msk paprikapulver
- 1 msk lökpulver
- 1 msk vitlökspulver
- 1 msk chipotlepulver
- 1 msk cayennepeppar
- 1 msk anchochilipulver
- 1 msk örtsalt
- 2 msk oyster-sås
- 50 varv svart- och vitpeppar
- 10 rejäla skvättar tabasco
- 3 cl citronljucie
- 3 cl limejuice
- 5 dl vatten
Comment: Det smakade inte jordnötssås, så det var ett misslyckande. Lagom hett, men jag skulle nog kunna tänka mig det en liten aning hetare. I övrigt saknades det någon dimension, så det var inte särskilt spännande.
2014-09-12
Förvärmd ugn till 80 grader.
80 grader: 22:30-10:30
Köttemperatur 80-85 grader.
Vila: 10:30-11:20
1690 g picnicbog.
- 1 dl Jack Daniels
- 0,5 dl olivolja
- 1 dl tomatpuré
- 1 msk paprikapulver
- 1 msk lökpulver
- 1 msk vitlökspulver
- 1 msk chipotlepulver
- 1 msk cayennepeppar
- 0,5 msk chilipulver
- 0,5 msk anchochilipulver
- 1 msk örtsalt
- 2 msk oyster-sås
- 50 varv svart- och vitpeppar
- 10 skvättar tabasco
- 4 msk honung
- 5 dl vatten
Comment: Den här glömde vi skriva ett omdöme på, men jag vill minnas att den var lagom het men åt det hetare hållet och hade en trevlig smak av bourbon.
2014-03-22
Förvärmd ugn till 80 grader.
80 grader: 10:55-18:55
Kötttemperatur strax över 70 grader.
100 grader: 18:55-19:55
1698 g fläskkarré, benfri
- 0,5 dl olivolja
- 1,5 dl tomatpuré
- 5 dl äpplejuice
- 1 msk senapspulver
- 2 msk paprikapulver
- 1 msk lökpulver
- 1 msk vitlökspulver
- 1 msk jalapenopulver
- 1 msk chilipulver
- 1 msk cayennepeppar
- 1 msk spiskummin
- 1 msk örtsalt
- 0,5 msk svartpeppar
- 40 varv vitpeppar
- 3 msk honung
- 1 tsk rökkoncentrat
- 10 skvättar tabasco
Comment: Inte riktigt klar; svårt att dra isär och fettet hade inte smällt ut riktigt. Gott, lagom hetta och en svag eftersmak av äpple.
2013-12-08
Förvärmde till 150 grader.
80 grader: 02:30-10:30
100 grader: 10:30-12:05
Vila: 12:05-12:35
Köttet var ungefär 90 grader när jag tog ut det.
1494 g picnicbog
- 0,5 dl olivolja
- 1,5 dl stark chilisås
- 6 cl ginger vodka
- 2 cl citronjuice
- 2 cl limejuice
- 2 msk paprikapulver
- 1 msk lakrisrotspulver
- 1 msk vitlökspulver
- 1 msk jalapenopulver
- 1 msk chilipulver
- 1 msk cayennepeppar
- 3 msk kallt vatten
- 2 msk oxfond
- 3 msk honung
- 2 tsk lökpulver
- 1 tsk Hickoryrökkoncentrat
- 10 skvättar tabasco
- 60 varv svartpeppar
- 40 varv vitpeppar
Comment: Det var gott med lagom hetta och lakristonen låg på den perfekta gränsen. Köttet var dock något torrt, så nästa gång försöker jag att ta det lugnare med temperaturen.
2013-07-20
80 grad. (förvärmd till 150 grad.) 10:00-19:00, vila 19:00-19:30
974 g fläskkarré, benfri
- 1/2 dl olivolja
- 1/2 dl tomatpuré
- 1/2 dl ketchup
- 2 cl citronjuice
- 2 cl limejuice
- 6 cl Cointreau
- 1 msk paprikapulver
- 2 msk honung
- 1 msk kinesisk svampsoja
- 1 msk ''balsamvinäger''
- 1 msk harissapasta
- 2 tsk senapspulver
- 2 tsk lökpulver
- 2 tsk malen ingerfära
- 2 tsk spiskummin
- 2 tsk vitlökspulver
- 2 tsk malen jalapeno
- 2 tsk malen chili
- 1 tsk cayenepeppar
- 1 tsk Hickorykoncentrat
- 5 skvättar Tabasco
- 50 varv svartpeppar
- 25 varv vitpeppar
- Rivet apelsinskal
- Saften från en apelsin
Comment: Bra balans mellan sötma och hetta; apelsinen höjde det hela ett snäpp.
2013-04-27
80 grad. (förvärmd till 160 grad.) 08:05-17:35, vila 17:35-18:05
1010 g fläskkarré
- 1/2 dl olivolja
- 1 dl tomatpuré
- 1 cl citronjuice
- 1 cl limejuice
- 8 cl Cointreau
- 1 msk paprikapulver
- 2 msk honung
- 1 msk kinesisk soja
- 1 msk kalvfond
- 1 msk "balsamvinäger"
- 2 msk harissapasta
- 2 tsk senapspulver
- 1,5 tsk lökpulver
- 1,5 tsk malen ingerfära
- 1 tsk spiskummin
- 1,5 tsk torkad, finhackad vitlök
- 1,5 tsk malen jalapeno
- 1,5 tsk malen chili
- 0,5 tsk malen cayennepeppar
- 0,5 tsk aromat
- 1 tsk rökkoncentrat
- Några skvättar Tabasco
- 50 varv svartpeppar
- 25 varv vitpeppar
Comment: Lite mer hetta var att önska. Fortfarande kändes ingen apelsinsmak trots en hel del Cointreau.
2013-01-19
80 grad. 10:10-19:10, vila 19:10-19:40
1032 g fläskkarré
- 1/2 dl olivolja
- 1 dl tomatpuré
- 1 msk paprikapulver
- 2 msk honung
- 2 msk kinesisk soja
- 1 msk kalvfond
- 1 msk "balsamvinäger"
- 1 msk harissapasta
- 2 tsk lökpulver
- 2 tsk senapspulver
- 1 tsk malen ingerfära
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk torkad, finhackad vitlök
- 1 tsk malen jalapeno
- 1 tsk malen chili
- 1 tsk rökkoncentrat
- 1 cl citronjuice
- 1 cl limejuice
- 2 cl Cointreau
- Några skvättar Tabasco
- 50 varv svartpeppar
- 25 varv vitpeppar
Comment: Trots att jag råkade ta dubbelt så mycket soja som jag egentligen hade tänkt mig så smakar det inte för mycket soja, men det är på gränsen. Den här gången blev det dock inte alls lika starkt som det föregående försöket, så mer chili och vitlök nästa gång. Cointreaun märktes inte alls av, så det krävs förmodligen större mängder av den för att få en liten touch av apelsin.
2012-11-10
100 grad. 12:15-19:00, vila 19:00-19:30
1,1 kg picnicbog
- 1/2 dl olivolja
- 1/2 dl ketchup
- 1 msk paprikapulver
- 1 msk rörsocker
- 1 msk honung
- 2 tsk Colmons senapspulver
- 1 tsk malen ingerfära
- 1 tsk spiskummin
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk Aromat
- 1/2 lökpulver
- 50 varv svartpeppar
- 25 varv vitpeppar
- Några skvättar Tabasco
- 1 msk rödvinsväger
- 1 msk Laphroaig
- 1 tsk rökkoncentrat
- 1 msk harissapasta
- 1 msk Tonys krydda
- 1 hel färsk vitlök
- 1 1/2 gullök
- 1 röd paprika
- 1 röd spansk peppar
- 1 röd jalapeno
- 3 stora tomater
Comment: Det blev gudomligt gott, men såsen som jag reducerade blev väldigt stark. Det var trevligt med grönsaker i, men jag tror att köttet blir mer mångsidigt om man hoppar över dem.
Last updated: 2016-06-08 20:21:48 CEST